Cégünk

Viktória sajnos már nincs közöttünk 2016 januárja óta.  :( A megálmodott üzletét én vettem át, de sajnos abban a formában ahogy Ő vitte a céget, nem tudom folytatni, lévén, hogy Székesfehérváron élek.  Csak webáruházként tudom tovább üzemeltetni, de ha valaki személyesen szeretné a termékeket felpróbálni és meg tudja ezt Székesfehérváron oldani, szeretettel várom egy előzetes egyeztetés után!

Viktória emlékére az alábbi sorokat változatlanul itt hagyom! Hősként küzdött, de másodjára már sajnos nem tudott megbirkózni a betegségével. :(

Szeretettel őrzöm az emlékét : Csörgő Eszter

Történetem,

avagy miből lett a Haj Origó

2012 tavaszán kezdett el egy gondolat bekúszni a fejembe. Ez idő tájt a kellős közepén voltam a kemoterápiás kezeléseknek, amit nagyon nehezen tudtam elfogadni, mint a betegséget is. A második kemó után, jóformán eltűnt a haj a fejemről (addig hosszú hajat hordtam).

Persze fel voltam készülve erre a fázisra és már várt rám a parókám. Előtte sokat sportoltam, jártam társaságba, munkába. Mivel ezek a mai modernebb kemoterápiás szerek már nem vágják úgy földhöz fizikailag az embert, gondoltam néhány nap pihenővel teljes értékű életet élhetek így is. Ezért tovább jártam dolgozni, találkoztam barátokkal és folytattam kedvenc sportomat is. Viszont nem volt kedvem és energiám folyton folyvást a betegségről beszélgetni. Ez vitt rá arra, hogy a meglévő parókámon kívül, más alternatív haj megoldásokat próbáljak ki. Fodrásznak tanultam, így nem volt nehéz elképzelnem ezt-azt.

Átvészeltem a nyarat ilyen olyan sapkákban, kendőkben, ami alá különböző hajakat rejtettem. Sok barátom, ismerősöm, sporttársam azóta sem tudja min mentem keresztül, hiszen nem vették észre. Természetesen a közel álló családtagok, barátok, munkatársak be voltak avatva, de így könnyebb volt, hogy nem mindenki engem sajnált, kímélt a kopaszságom,betegségem miatt. És azóta is vallom, immáron saját újra kinőtt hajjal, hogy a gyors gyógyulásom tetemes része a normál életmódom megtartásán múlott.

A nyári melegben parókával nagyon nehéz volt számomra az élet, viszont sokkal elviselhetőbb volt, amikor csak egy kis kendőt, kalapot, baseball sapkát, vagy csak egy könnyű nyári sapekot viseltem. De a copfom kilógott akkor is, így nem kellett a fürkésző szemeket és a sajnálkozó pillantásokat kiállnom. Mikor jött a hidegebb idő, de hajam még mindig sehol, a paróka kis résein pedig keresztül fújt a hideg szél… Parókára sapka? Ennél rosszabb már nem lehet, így a téli sapkák alá is berakosgattam különböző hajakat, és ez megint védelmet nyújtott minden tekintetben. Az én lelkemnek nagyon sokat segített és arra a gondolatra jutottam, hogy szeretném ezt a tapasztalatot másoknak is átadni. Hétről hétre, hónapról hónapra csak ennek a tervnek a megvalósítása járt a fejemben. És egyszer csak jött a lendület és az elhatározás. Létrejöttek a könnyű, paróka pótló termékek.

Remélem Neked is sok örömet fognak szerezni ezek a hajak, ebben az átmeneti nehéz időszakban.

Mielőbbi gyógyulást és sok szerencsét kívánok mindenkinek!

Tóth Viktória